Mi a kineziológia?

Magyarországon a kineziológia 1997 óta a természetgyógyászat hivatalosan is elismert ága. A kineziológia alternatív, holisztikus jellegű, az embert egységben szemlélő, test-lélek-szellemre ható készség –  képesség és  személyiségfejlesztő stresszoldó módszer, mely pedagógiai és pszichológiai elemeket tartalmaz.  A múltban kialakult és egymásra rétegződött tudatalattiban elraktározott  traumák  érzelmi hátterét oldja speciális korrekciók,  izomtesztelés segítségével.

Testünk gondosan elraktározza azokat a traumákat, melyeket életünk során átéltünk. Minden olyan helyzetben, amely hasonlít a múltban – akár gyerekkorban, magzati korban – átélt negatív érzelmi helyzethez,  hasonlóan reagál. Lehet ilyenkor egy illat, egy mozdulat, egy helyszín, amely aktiválhatja ezt az emléket.

Izomteszteléssel  pontosan beazonosíthatók ezek az életkorok.  Azáltal, hogy megszűnik a negatív érzelmi töltet, a probléma gyökerét szüntetjük meg – nem tünetet kezelünk, mellyel beindul a szervezet öngyógyító mechanizmusa. 

 

„…fényedet többen látják, szívedet többen ismerik, lelkedet többen dédelgetik, mint képzelnéd.

Ha tudnád hány embert érintettél meg csodálatos módokon, elámulnál. Ha fogalmad lenne róla milyen sokan éreznek nagyon pozitívan veled kapcsolatban, megdöbbennél. Sokkal, de sokkal csodálatosabb vagy, mint hinnéd.

Érezd meg ennek nyugalmát. Oldódj fel ebben kényelmesen. Lélegezz fel újra. Jól csinálod. Jobban, mint jól. Nagyszerűen csinálod.

Úgyhogy lazíts. És szeresd magad ma. 

Aztán fogadd be Isten szeretetét. Most azonnal. Megérdemled.”

Neale Donald Walsch